Forårsmøde med Maria Louise Odgaard Møller

10. april 2019 kl. 19:30 – 21:30
2019-04-10T19:30:00+00:00
2019-04-10T21:30:00+00:00

Forårsmøde: Er der forkyndelseskrise i (folke)kirken?
Et debatforedrag om dåbsklude, Gud som terapeut og kirkens indholdsløse forkyndelse. Ved Maria Louise Odgaard Møller (f. 1976), ph.d., sognepræst og tidligere valgmenighedspræst.

Mange tal og undersøgelser viser, at kirkelivet i Danmark skranter: færre går til gudstjeneste om søndagen, færre får deres børn døbt. I et forsøg på at vende denne udvikling har kirken gennem de seneste 15-20 år udbudt en lang række aktiviteter og særgudstjenester i håbet om at kunne finde frem til det, som folk finder ”spændende og relevant”. De seneste år er ”udbudskirken” blevet suppleret med dåbsstatistikker, dåbsfoldere og damer, der strikker dåbsklude til dåbsbørn i håb om at flere vil bære deres barn til dåben.

Analysen bag disse tiltag synes at være, at folk finder kirken ”spændende og relevant”, hvis vi kan fortælle dem, at Gud er som en rummelig og anerkendende terapeut, der er med dig i både glæde og sorg. Gud kræver ikke rigtigt noget af dig, ikke engang tro – for hvis du ikke tror på Gud, så tror han på dig. Det betyder samtidigt, at dåben ingen reel betydning har, for Gud er ikke smålig – han er med dig gennem livet alligevel, om du er døbt eller ej. I det hele taget er forkyndelsen i kirken nu blevet så ufarlig, at den også er helt tømt for indhold. Med andre ord: Er der forkyndelseskrise i folkekirken?

Tid: Onsdag d. 10. april kl. 19.30
Sted: Salen