Sommermøde med Anna Libak

Hvornår:
20. august 2017 17:00 – 21:30

Konflikten i Rusland og Ukraine – Sommermøde med Anna Libak
Til sommermødet søndag d. 20. august får vi besøg af Anna Libak, udlandsredaktør og lederskribent på Berlingske Tidende. Siden slutningen af 80’erne har hun beskæftiget sig med Rusland, og hendes udstationering som korrespondent 1999-2003 resulterede i bogen “Rusland på Røde Plader”. Anna Libak har desuden gennem fem år været litteraturredaktør på Weekendavisen. Om foredraget siger hun:

 

Rusland har annekteret den ukrainske halvø Krim, og kontrollerer i dag en stor del af Østukraine gennem de såkaldte folkerepublikker i Donetsk og Lugansk. Ifølge EU og USA truer den russiske aggression med at undergrave den europæiske sikkerhedsarkitektur, som blev indstiftet med ophøret af den kolde krig. Ifølge russerne er der aldrig blevet indstiftet en ny verdensorden siden Sovjetunionenens opløsning. Tværtimod har EU og USA gennem NATO’s og EU’s aktive ekspansion mod øst undermineret alle forsøg på at etablere en ny kollektiv retsorden. Så hvordan kunne det gå så galt, at vi skal tilbage til før Gorbatjovs tiltræden i 1985 for at finde et tilsvarende dårligt forhold?

 

Tid:                Søndag d. 20. august
17.00:            Aftensangsgudstjeneste
18.00:            Fællesspisning i salen
19.30:            Foredrag med Anna Libak

 

Af hensyn til maden bedes man tilmelde sig senest onsdag d. 16. august til Anders Skotte, andersskotte@hotmail.com . Der gøres opmærksom på, at der er begrænsede pladser. Samlet pris for foredrag, spisning og kaffe: kr. 150,-